sunshine

Useimmiten kysytyt kysymykset vastauksineen:


Voiko yhtä hälytintä käyttää kaksosilla?

V: EI! Molemmat vauvat tarvitsevat omat, erilliset yksikkönsä. Ei ole mahdollista käyttää kahdella vauvalla yhtä hälytintä, koska toisen vauvan hengitys saattaa estää tunnistamasta toisen vauvan mahdollista hengitysongelmaa.


Voiko hälytintä käyttää vauvalla, jos vauva nukkuu vanhempiensa kanssa perhepedissä?

V: EI! Ks edellinen vastaus, vanhemmat saattavat olla sensorin päällä jolloin sensori ei havaitse mahdollista vauvan hengitysongelmaa.


Voiko Nannya käyttää vaunuissa?

V: Tietyin ehdoin. Herkkä hälytin havaitsee kaikenlaisen tärinän ja liikkeen. Nannyn sensoripatjan sisällä on osio, jossa on vettä. Tämä on uskomattoman herkän patjan salaisuus. Vesi liikkuu helposti pienestäkin tärähtelystä.  Näin Nanny havaitsee pienen pienet hengitysliikkeet paksunkin patjan läpi. Tuulessa heiluvat vaunut antavat jatkuvasti tärinää herkkään sensoriin. Mikäli haluat käyttää Nannya vaunuissa, ne a) eivät saa olla liikkeessä, b) vaunut on oltava suojaisassa paikassa minne ei pääse tuuli, kissat, oravat tms ja c) teidän on joka kerta testattava hälyttimen toiminta ennen vauvan laittamista vaunuihin. Testaaminen: laita vauva vaunuun ja hälytin päälle, nosta vauva pois vaunuista. Mikäli hälytin antaa hälytyksen hetken kuluttua, olosuhteet ovat sellaiset että vaunut (hälytin) eivät saa muualta tärähtelyä. Olosuhteet saattavat kuitenkin muuttua, joten noudata varovaisuutta käyttäessäsi hälytintä sellaisissa olosuhteissa, jotka ovat alttiita muutoksille. Sama pätee myös muihin liikuteltaviin nukkumapaikkoihin.


Hälytin herätti minut keskellä yötä. Vauva kuitenkin hengitti normaalisti. Missä vika?

V: Nanny on toiminut aivan oikein havaitessaan mahdollisen hengitysongelman. Syitä hälytykseen on useita. Vauva on voinut olla hengittämättä pidempään kuin 20 sekuntia, jolloin laite hälyttää. Hengitystiheys on voinut myös alentua alle 8 henkäystä/ minuutti jolloin laite myöskin reagoi. Vauva yleensä havahtuu hälyttimen ääneen joko heräämällä tai siirtymällä kevyempään uneen jolloin hengitystiheyskin helposti nopeutuu hälytysäänen jälkeen.

Yleensä ns. unipussit eivät vaikuta Nannyn toimintaan, mutta mikäli saman aikasesti on monta Nannyn toimintaa hieman hankaloittavaa tekijää (unipussi + liian kova/ liian pehmeä patja + kevyt vauva) on mahdollista, että nämä tekijät yhdessä + vauvan erityisen syvä uni ja "pienet" hengitysliikkeet saattaisivat aiheuttaa hälytyksen. Lukemalla käyttöohjeet huolellisesti ja minimoimalla mahdolliset "väärien" hälytysten syyt ongelman saa useimmiten korjattua. Nämä ovat kuitenkin erittäin vaikeasti arvioitavissa olevia tekijöitä - yleensä vanhemmat eivät vahdi sekuntikellon kanssa vauvan hengitysrytmiä jatkuvasti, joten jälkikäteen ei voida varmuudella sanoa, mikä vauvan hengitysrytmi / minuutti oli ennen hälytyksen laukeamista.


Tekeekö Nanny usein vääriä hälytyksiä?

V: Kaikki hälytykset ovan Nannyn mielestä aiheellisia, koska se ei ole saanut signaalia hengittämisestä, se laukaisee hälytyksen kuten sen kuuluukin tehdä. Ympäristöstä johtuvat tekijät (ks edellisestä vastauksesta) voidaan muuttaa, mutta vauvan hengityksen tiheyteen ei voi puuttua.  Maahantuojan korviin kantautuneiden viestien mukaan hälytykset ovat vaihdelleet 10 hälytystä/ viikko (tämä "jatkuva" hälyttely loppui sittemmin)  - 4 hälytystä / 10 kuukautta, joten jokainen käyttökokemus on yksilöllinen. Otamme mielellämme kuulumisia Nannyn käyttökokemuksista osoitteeseen info@nannysuomi.info Neuvomme myös mielellämme käyttäjiä!


Tarvitsenko kahdet hälyttimet, toisen sänkyyn ja toisen mummolaan?

V: Nanny tuplapakkauksessa on kaksi sensoripatjaa ja yksi hälytinyksikkö. Tuplapakkauksesta riittää sensoripatjat molempien paikkojen sänkyihin, ja hälytinyksikkön saa irroitettua klipsikiinnityksestä kätevästi  mukaan. Et siis tarvitse kahta hälytintä, riittää että käytössäsi on yksi hälytinyksikkö ja kaksi patjaa.


Millainen vauvan patjan pitäisi olla?

V: Ei liian kova (esim laajentuva polystyreeni) eikä myöskään liian pehmeä.  Molemmat saattavat aiheuttaa häiriöitä laitteen toimintaan ilmennen "väärinä" hälytyksinä (eli hälytin laukeaa koska patja ei johda hengityksen aikaansaamia liikkeitä toivotulla tavalla sensorilevyyn). Useimmat nykyään markkinoilla olevat olevat patjat ovat sopivia eikä tiedossamme ole muutaman vuoden kokemuksella sellaista tilannetta, että patja ei olisi ollut sopiva.