sunshine

Nanny kätkythälytin. Testattu ja turvallinen.

Nanny on helppo käyttää

Nannyn saat toimintavalmiiksi hetkessä. Kun vauva hengittää, vilkkuu monitorissa vihreä valo vauvan hengityksen tahdissa. Mikäli vauva on hengittämättä laite lähettää voimakkaan hälytysäänen joka lakkaa vasta kun laite suljetaan. Hälytinyksikkö on johdon päässä mikä tarkoittaa sitä, että toisin kuin langattomat mallit, Nanny ei ota häiriöitä muista langattomista laitteista.

Nannyn patjakoko on markkinoiden suurimpia

Nannyn sensopatjan koko on markkinoiden suurin; jo yhdellä patjalla pystyy valvomaan mainosti vauvan unta. Mikäli vauvan sänky on erittäin suuri tai vauva käy usein mummolassa nukkumassa, voi lisäpatjan hankkiminen olla ajankohtaista.

Nanny on testattu

Nanny on sertifoitu käytettäväksi lääkinnällisenä laitteena (MED 070008) ja se on käytössä myös sairaaloissa. Nanny on käynyt läpi tiukat testit ja täyttää lääkinnällisille laitteille asetetut standardit ja määräykset. Sairaalakäytön lisäksi Nanny on on ollut saatavilla ja käytössä sairaaloissa ja kodeissa kaikkialla Euroopassa vuodesta 2004 ja sen on valmistanut Jablotron, suurin hälytysjärjestelmien valmistaja Tsekin Tasavallassa.

Nanny on turvallinen

Nanny ei ole fyysisessä kosketuksessa vauvan kanssa, ja se ei myöskään aiheuta säteilyä. Nanny käyttää paristoja, ei verkkovirtaa. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos on olemassa muita lapsia talossa, jotka voivat vetää johdon irti pistorasiasta.Nanny toimii kahdella AA-paristolla, Laitteessa on vähäisen virran merkkivalo ja sitä ei ole mahdollista laittaa päälle mikäli pattereiden virta on liian alhainen.

Mikä erottaa Nanny:n muista hälyttimistä?

Nanny valvoo vain ja ainoastaan vauvan hengitystä, siinä ei ole mitään ylimääräistä toimintoa joka voisi aiheuttaa laitteen toimintaan mahdollisen järjestelmävirheen. Nannyn takuu on ainutlaatuisen pitkä, 2 vuotta, joka on pisin markkinoilla olevien vastaavien laitteiden takuuaika. Kun vauva oppii irrottamaan sukan jalastaan, on mahdollista että hän oppii myös irrottamaan hälyttimen vaatteistaan - mikä on vaarana vaatteisiin kiinnitettävien hälyttimien kanssa.  Nannyn sensoripatja on vauvan patjan alla, joten vauva ei pääse siihen käsiksi.


photo

 
Ensiapu

Nanny ei anna vauvalle ensiapua, se vain hälyttää vanhemmat hengityskatkoksen ilmaantuessa. Tässä ensiapukouluttaja  Camilla Mäkisen, joka myös on käyttänyt Nannya, mietteitä:

 

Ensiapukouluttaja Camilla Mäkinen kertoo:camilla

"Pienen lapsen elvyttäminen poikkeaa aikuisen elvytyksestä. Koska ei aina voida tietää mikä elottomuuden on aiheuttanut, perustuvat elvytysohjeet siihen mikä on todennäköisin syy elottomuudelle. Lasten kohdalla yleisin elottomuuden syy on hapenpuute ja tästä syystä elvytys aloitetaan puhalluksilla.

Vauvan kohdalla on tärkeä muistaa, että vauvan anatomia poikkeaa vanhemman lapsen ja aikuisen anatomista. Tästä syystä mm. hengitysteiden avaaminen tapahtuu vauvalla eri tavalla, eli varovasti asettamalla vauvan pää neutraaliin asentoon, kun tarkastetaan hengittääkö vauva ja myös mikäli joudutaan puhaltamaan.

Mikäli vauva ei ole herätettävissä eikä hengitä normaalisti, pidetään vauvan pää edelleen neutraalissa asennossa samalla peittäen vauvan nenän ja suun tiiviisti omalla suulla. Puhalletaan pieni rauhallinen puhallus ja seurataan samalla katseella, että rintakehä nousee. Viiden puhalluksen jälkeen tarkastetaan uudelleen hengittääkö vauva. Mikäli vauva ei hengitä, aloitetaan painelu-puhalluselvytys.

Paineluelvytys tapahtuu pienellä vauvalla asettamalla etu- ja keskisormi vauvan rintalastan alaosaan ja painamalla 30 kertaa. Painelutaajuus on noin 100/min, eli 30 painelua vajaassa 20 sekunnissa. Paineluiden jälkeen siirrytään puhaltamaan kaksi rauhallista puhallusta.

Elvytys on tekniikkalaji, joka vaatii harjoittelua. Voit oppia elvyttämään ensiapukurssilla, jossa saat henkilökohtaista ohjausta. Suosittelen myös säännöllistä kertausta. Lasten elvytys opetetaan yleensä ensiavun jatkokurssilla (EA2), mutta voit osallistua myös erikoiskurssille, jossa keskitytään nimenomaan lasten tapaturmiin. Voit myös tilata tämän lyhyen lasten ensiapu -kurssin ja esim. kotona kaveriporukalla oppia pienen lapsen elvytystä ja ensiapua. Lisää kursseista www.camilla.fi.

Elvytyksen aloittamisessa kyse on tärkeistä minuuteista, jotka voivat pelastaa ihmishengen. Nanny-vauvamonitorin avulla pystyt havaitsemaan mahdollisen hengitysongelman ja saat mahdollisuuden aloittaa elvytys heti, mikäli vauvasi lakkaa hengittämästä".

Lisätietoja ensiapukouluttaja Camilla Mäkisen kursseilla www.camilla.fi. Nanny suosittelee, että jokainen isä ja äiti omaisi riittävät ensiaputaidot.

Vanhempien avuksi

Yleensä kätkytkuolemat on havaittu liian myöhään - kun lapsi on ollut hengittämättä jo liian pitkän ajan ja siten ei ole ollut enää elvytettävissä. Nanny ei anna ensiapua, mutta antaa vanhemmille hälytyksen ja mahdollisuuden antaa tarvittava ensiapu. Nanny- vauvamonitori on kehitetty tarkkailemaan vauvan hengitystä ja hälyttämään, mikäli vauva ei hengitä 20:een sekuntiin tai hengitystiheys laskee alle 8 hengitystä /minuutti. Laite on ollut käytössä kymmenillä tuhansilla vauvoilla, sekä kotona että sairaaloissa. 

Pieni muistilista vanhemmille:

  • vauvan nukkuminen selällään tai kyljellään on parempi kuin mahallaan nukuttaminen
  • älä käytä aivan pienellä lapsella tyynyä
  • käytä riitttävän kovaa patjaa lapsen sängyssä
  • älä altista lastasi tupakansavulle
  • pidä huoli, ettei vauvalle tule liian kuuma tai kylmä
  • pidä vauvasi pään ympäristö vapaana esteistä ja aseta hänen jalkansa mahdollisimman lähelle sängyn jalkopäätä
  • älä nuku samassa sängyssä lapsen kanssa jos olet juonut alkoholia tai käyttänyt huumaavia aineita
  • mikäli lapsi sairastuu, hae pikaisesti apua. - vauvan nuha, kuume ja muut sairaudet saattavat myös aiheuttaa hengityshäiriöitä.